Стопкадър You tube, БНТОгромна промяна предстои в популярно варненско училище.Условието да бъде изпълнено

...
Стопкадър You tube, БНТОгромна промяна предстои в популярно варненско училище.Условието да бъде изпълнено
Коментари Харесай

Средно училище „Свети Климент Охридски“ във Варна става основно

Стопкадър You tube, Българска национална телевизия

Огромна промяна предстои в известно варненско учебно заведение.

Условието да бъде изпълнено условието за едносменен режим на образование е причина Средното учебно заведение „ Свети Климент Охридски “ във Варна да бъде преобразувано в главно. Това изясни за Радио Варна шефът на учебното заведение Петко Петков.

Изискването е на Министерството на образованието и науката и е за цялата страна, като за огромните градове срокът беше продължен до 2026-2027 година, посочи той.

Вече няма банкет в учебното заведение след довеждане докрай на 7 клас.

Досега паралелките са били 55 от 1 до 12 клас, от 2026 година ще намалеят на 35 от 1 до 7 клас и това е потенциалът на учебното заведение, което в началото е било главно и в края на 80-те години е било преобразувано в приблизително.

Възможно е да има редуциране на един или двама учители, само че по всяка възможност няма да се наложи, тъй като има доста учители, на които им следва да се пенсионират и по този начин ще се редуцира екипът, сподели още Петков.

Най-удачният вид за всяка едно учебно заведение е в случай че то е или единствено приблизително или единствено главно, разяснява още той. Така е по света и най-вероятно по този начин ще се случи и у нас, добави Петко Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР